רשומות פופולריות

יום שבת, 20 בספטמבר 2014

רולדת בצק ספיד עם תמרים דבש אגוזים וצימוקים טעימה וקלת הכנה.

ז
עוד מאפה מבצק הספיד המהיר על בסיס שמן. הפעם מילאתי אותו עם ממרח תמרים דבש אגוזים וצימוקים. גלגלתי לרולדה -אפיתי ובקלות מתקבלות עוגיות טעימות וקלות הכנה.
רצוי להצטייד במשקל מטבח .
החומרים ל-2 רולדות.(המדידה בכוסות חד פעמיות לשתיה קרה).

4  כוסות קמח + 4 כפות מלאות =  (400 גרם).
1 כוס שמן קנולה.
1/4 כפית מלח.
1 כפית חומץ.
3 כפות אבקת סוכר.
1/2 כפית אבקת אפיה.
1/2 כוס מים חמים.
1 כפית תמצית וניל.

למלית;
כ-6 כפות ממרח תמרים.
כ-50 גרם אגוזי מלך קצוצים .
כ-50 גרם צימוקים.
קצת קינמון.
-2 כפות דבש או סילאן.-​לערבב את ממרח התמרים עם הדבש והקינמון ,-מורחים את ממרח התמרים על הבצק מפזרים אגוזים צימוקים ומגלגלים לרולדה.

אופן ההכנת הבצק;
בקערה לשים   -   את הקמח. אבקת הסוכר, מלח, ונילין, אבקת אפיה, שמן, חומץ, ולהוסיף את המים בבת אחת ולערבב ישר עם כף  עץ מתקבל בצק נוח לעבודה מידית.
לחלק את הבצק לשני חלקים. 
לשים על השולחן נייר אפיה ולרדד את הבצק למלבן דק כ-2 מ"מ עובי. בערך 40-30 ס"מ.
לשים 3 כפות ממרח תמרים ולמרוח על כל הבצק. לפזר קצת אגוזים טחונים וקצת צימוקים ולפזר מעט קינמון. לגלגל לרולדה.
לאפות כ-35-40 דקות בחום בינוני. (בצק הרולדה פנימה חייב להאפות).
לקרר לחתוך לפרוסות ולבזוק עם אבקת סוכר.
קמח. שמן אבקת אפיה אבקת סוכר ונילין חומץ אבקת סוכר בקערה מוסיפים את המים החמים ומערבבים ישר עם כף עץ.
הבצק מוכן מחלקים ל-2.
מרדדים לעלה דק מורחים ממרח תמרים מפזרים אגוזים צימוקים .מתחילים לגלגל.

הרולדה מגולגלת.-אופים.

הרולדה מוכנה פורסים ובוזקים אבקת סוכר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה