
לכבוד ראש השנה הכנתי את העוגה העשירה הזו.
עוגת קדאיף טעימה עם קצפת וניל. -איטריות קדאיף תבולות בסירופ -פיזרתי עליהם אגוזים צימוקים ודובדבנים. כדי להעשיר את הטעמים. ומעל שכבת מילאתי עם קצפת וניל מחוזקת עם קצת ג'לטין.
העוגה קלת הכנה.
תבנית 26 ס"מ.
300 איטריות קדאיף.
100 גרם חמאה מומסת.
לשים בקערה את איטריות הקדאיף ולהפריד אותם בידיים לשפוך עליהם את החמאה המומסת. ולערבב בעזרת הצבעות, ולהפריד אותם כדי שלא יהיו עיסה אחת.
לקחת 2 תבניות עגולות 26 ס"מ עם בסיס מתפרק.. או להכין בפעמיים. לרפד את הבסיס עם נייר אפיה . לחלק את האיטריות ל-2 ולשים על נייר האפייה שכבה אחת של איטריות קדאיף. להדק אותם היטב יוצרים דיסק בקוטר הרינג.. ולאפות כ-20-25 דקות לקבלת גוון זהוב יפה.
כאשר האיטריות יצאו מן התנור למרוח אתם עם סירופ הסוכר. ולקרר.
לאחר האפיה ניתן לפזר על האיטריות חופן אגוזי מלך אפויים קצוצים. קצת צימוקים וקצת דובדובנים מסוכרים.
שופכים חמאה מומסת על האיטריות מערבבים בידיים תוך כדי הפרדת האיטריות שלא ידבקו לעיסה אחת.

מסדרים את האיטריות על 2 בסיסים של תבנית מתפרקת. או ברינג. (מי שיש לו תבנית אחת יאפה פעמיים.)

סירופ הסוכר מוכן.

מברישים סירופ סוכר על 2 הדיסקים של האיטריות.

על בסיס איטריות אחד שמים קצת אגוזים קצוצים צימוקים ודובדבנים.

לסירופ;
3/4 כוס סוכר.
1.5 כוסות מים. (למדוד בכוס חד פעמית לשתיה קרה)
1 כפית תמצית וניל.
לשים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ ולהרתיח כ-5 דקות באש בינונית. לסירופ קצת סמיך.
לקצפת הוניל. לא מסובכת להכנה אך נדרש ערבוב מהיר
1 כפית ג'לטין 7 גרם (חצי שקית).
1/3 כוס מים.
לערבב בכוס את המים עם הג'לטין. ולחכות כ-5 דקות.
לשים סיר קטן עם קצת מים על האש ולהניח את הכוס עם הג'לטין בתוך הסיר.(בן מארי). לערבב עד אשר הג'לטין מומס ואין גושים קטנים.
בנתיים להקציף;
את הג'לטין ערבבתי בכוס פלסטיק אחרי 5 דקות העברתי אותו לספל קפה והמסתי בבן מארי.

3 מיכלי שמנת מתוקה.
3/4 כוס סוכר.
1כפית תמצית וניל.
להקציף את השמנת הסוכר והוניל לקצפת רכה. (כמו מרקם של יוגורט= בעזרת הג'לטין היא תתייצב).
מקציפים קצפת רכה (כמו מרקם של יוגורט).

עכשיו מגיע הערבוב המהיר -לקחת כף שמנת מתוקה מוקצפת ולשים בכוס עם הג'לטין המומס ולערבב במהירות בעזרת כפית. להוסיף עוד כף שמנת מוקצפת לתוך הכוס עם הג'לטין ולערבב במהירות.

ואת כל תכולת הכוס הכוס עם הג'לטין והקצפת- לשפוך במהירות לתוך הקערה עם הקצפת המוקצפת ולערבב עם מטרפה במהירות להגיע עם הערבוב גם לתחתית הקערה.. כדי שלא יתקבלו גושי ג'לטין.

כאשר העיסה הומוגנית. לשפוך ישר בסיס אחד של האטריות קדאיף עם האגוזים הצימוקים והדובדובנים. וליישר.

את החלק של איטריות הקדאיף להחליק על העוגה בזהירות כדי לכסות את הקצפת.מי שרוצה יזלף קצפת מסביב- לעטוף היטב ולהקפיא לכמה שעות. לחתוך ולנסר את האיטריות לפרוסות כשעדיין העוגה קפואה. מפני שהאיטריות יותר קשות מהקרם
ושהחיתוך הפרוסה יצא יפה . לאחר מכן ניתן להעביר למקרר.

מי שרוצה אקסטרה קישוט.
יקציף 1 מיכל שמנת מתוקה.
1 כוס חלב.
1 אבקת אינסטנט פודינג וניל.=להקציף הכל ביחד לקצפת יציבה. ובעזרת שק זילוף לזלף כוכבים. לקשט עם דובדובנים ואגוזים קצוצים.



אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה