רשומות פופולריות

יום שלישי, 23 בספטמבר 2014

עוגת שמרים אוסטרית נוסטלגית עם מילוי אגוזים וצימוקים ודבש.




הוזמנו לקרובי משפחה, ולא רצינו לבוא בלי מאפה טעים שיפנק את כולם.
ולכן החלטנו להכין עוגת שמרים עם אגוזים בטעם של פעם, בסגנון אוסטרי. שלא מצריכה הרבה עבודה ותפיחה. העוגה מאוד עשירה וטעימה.  בטעם של פעם.
ניתן להכין את הבצק בלילה ולאפות אותו כבר בבוקר, 
מי שרוצה יכול להכין את הבצק באותו יום לתת לו לנוח כשעה, הוא תופח ממש קצת. ולעבוד איתו. הבצק קצת יותר רך .ופחות נוח לעבודה אבל אפשרי.
ניתן להכין חצי מכמות הבצק וחצי מכמות המילוי-יצאו-2 עוגות.
החומרים ל-4 עוגות.  (המדידה בכוס פלסטיק חד פעמית לשתיה קרה).
1 כוס סוכר,
2 שקיות סוכר וניל,
2 כפיות מלח.
1 כוס חלב פושר.
גרידה מחצי לימון.
4 ביצים.
300 חמאה  חתוכה לקוביות.
50 גרם שמרים טריים-קובייה.
1 ק"ג קמח מנופה.

אופן הכנת הבצק-
לשים בקערת המקסר עם וו לישה- חמאה, סוכר, סוכר וניל, ביצים, מלח, , גרידת לימון  וחלב.   -לשים על החומרים את כל כמות הקמח ועל הקמח לפורר את השמרים. להתחיל לערבל במהירות נמוכה. -עד לקבלת בצק רך וחלק. להמשיך לערבל על מהירות בינונית כ-7דקות.
לעטוף בניילון ולהשאיר לילהבמקרר.  או לכסות בניילון ולהניח כשעה בחוץ -הבצק תופח ממש מעט. ככה זה צריך להיות.
בינתיים להכין מילוי אגוזים נהדר-

2 כוסות חלב (מדוד בכוס חד פעמית לשתיה קרה).
60 גרם חמאה.
2 כוסות סוכר.
2 כפות דבש.
רבע כפית מלח.
כפית שטוחה קינמון.
150 גרם צימוקים שחורים.
250 גרם אגוזי מלך טחונים דק.
250 גרם עוגיות פתי בר טחונות.
גרידה מחצי לימון בינוני.

אופן הכנת המילוי-

לשים בסיר על האש-חלב, סוכר,דבש, חמאה, מלח, קינמון, צימוקים, גרידת לימון, ולהרתיח. לכבות לשפוך את האגוזים והעוגיות ולערבב.  ולקרר.
אם המילוי התקרר והוא קשה למריחה ניתן לדלל אותו עם קצת חלב. =העיסה צריכה להיות כמו ממרח חומוס נוחה למריחה.
לסירופ;
חצי כוס סוכר +קצת יותר מחצי כוס מים. להרתיח כ-2 דקות ולמרוח על 4 העוגות ישר אחרי האפיה.
אופן הכנת העוגות;
לחלק את הבצק ל-4 חתיכות שוות.
לקמח ממש מעט את שולחן העבודה. ולרדד את הבצק למלבן  באורך של 40X30 ס"מ לערך. ובעובי של כ-3 מ"מ.
למרוח רבע מכמות ממרח האגוזים חוץ מהשוליים.
לגלגל לרולדה. לחתוך את הרולדה לחצי לכל האורך. ולשים בצק אחד על השני ולגלגל כמו חבל.
להניח בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה. למרו בביצה. ולהניח בחוץ כשעה. הבצק יתפח ממש מעט וזה בסדר.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה 180 מעלות כ-25-30 דקות.
להוציא מהתנור ולמרוח ישר  את כל כמות הסירופ על 4 העוגות.

שמים בקערת המקסר את החומרים.
מעל שמים את כל כמות הקמח ומפוררים את השמרים מעל.
מתחילים לערבל כ-7 דקות בהתחלה עד מהירות איטית ואחר כך על מהירות בינונית.
מרדדים את הבצק למלבן ומורחים רבע מכמות מילוי האגוזים.
מגלגלים לרולדה.
חותכים את הרולדה ל-2 לאורך.
מגלגלים לצורת חבל. 
את הרולדה שמים בתבנית אינגליש מרופדת מורחים בביצה. ומניחים כשעה לבצק הוא תופח ממש מעט.
אופים בתנור מחומם לחום גבוה כ-180 מעלות במשך כ-25-30 דקות.מוציאים ומברישים עם הסירופ.
למילוי האגוזים- מרתיחים חלב, סוכר ,מלח, חמאה, צימוקים, גרידת לימון. קינמון.
מוסיפים את פירורי הלחם והאגוזים ומערבבים .
מקררים. אם הממרח יתקשה יותר מידי וקשה למריחה מוסיפים קצת חלב קר ומערבבים לעיסה במרקם כמו ממרח חומוס.
הרולדות לאחר האפיה.  ניתן לקשט עם אבקת סוכר שעורבבה עם טיפת מים למשחה קצת נוזלית ובעזרת כפית או מזלג לזלף על העוגה.
הנה העוגה יפה עשירה ומאוד טעימה בטעם של ילדות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה