

לכבוד ראש השנה , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים.
אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי האדמה והעוף הקריספים נזללו ולא נשאר כלום בתבנית.
העוף מעניק לתפוחי האדמה. עוד טעם נהדר. (ניתן להכין גם עם כרעיים).
החומרים;
15 שוקי עוף.
למרינדה~-
2 כפות דבש,
2 כפות שמן קנולה,
1 כף פפריקה מתוקה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
(מי שרוצה יוסיף 1 שן שום מעוכה).
לערבב שמן, דבש, פפריקה, מלח פלפל. לשים את שוקי העוף ולערבב אותם במרינדה.
(ניתן להכין מראש את השוקיים מושרים במרינדה כמה שעות לפני האפיה).
שוקיים עם דבש פפריקה שמן. מלח פלפל מערבבים.

השוקיים לאחר הערבוב עם הדבש והפפריקה.

6 תפוחי אדמה גדולים קלופים , לחתוך לחצי ולפרוסות של כ-1/2 ס"מ לערך.
2 בצלים גדולים פרוסים.
1 כפית פפריקה.
2 כפות שמן קנולה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
לערבב את תפוחי האדמה עם הבצל, השמן, הפפריקה, מלח ופלפל. ולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
להניח מעל את שוקי העוף, ואת המרינדה של הדבש שנותרה בהשרייה לפזר מעל העוף ותפוחי האדמה.
לאפות בחום גבוה. כאשר צד אחד של השוקיים מקבל צבע נהדר להפוך אותו לצד שני. ולהשחים. לבדוק את השוקיים עם מזלג שהן רכות. לא לייבש אותם.
כ-30 דקות לערך אפיית השוקיים. להוציא את השוקיים מן התנור ולהמשיך להשחים את תפוחי האדמה.
זהו להתחיל לזלול.
תפוחי אדמה ובצל עם שמן ופפריקה. -עליהם מניחים את השוקיים המתובלים.

הנה מסדרים יפה מעל התפוחי האדמה את השוקיים בדבש. ואת שארית המרינדה משוקיים לפזר מעל העוף ותפוחי האדמה ולאפות לפי ההסבר במתכון.

לאחר האפיה מנה משגעת קריספית עם צבע זהוב נהדר.


אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה