רשומות פופולריות

יום ראשון, 21 בספטמבר 2014

עוגת עקיצת דבורה מעולה עם קצפת וניל ואגוזים מקורמלים.


עוגת עקיצת דבורה עם קצפת וניל ואגוזים מקורמלים- הגרסה שלי לעוגה קלת הכנה ומאוד טעימה.

החומרים לתבנית 26 ס"מ.
6 ביצים מופרדות.
180 גרם  סוכר.
2 שקיות סוכר וניל.
180 גרם קמח מנופה.
1/2 כפית אבקת אפיה.
1/3 כוס שמן קנולה.

לקרם וניל;
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה.
1 כוס חלב.
6 כפיות סוכר.
1 שקית אינסטנט פודינג וניל רצוי צרפתי.

סירופ-להרטבת העוגה;
1.5  כוס מים .
3/4  כוס סוכר.
2 כפות ברנדי.
לערבב הכל ביחד עד אשר הסוכר נמס.

לציפוי אגוזים מקורמלים;
3/4 כוס סוכר (למדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה).
1/4 כוס מים.
1/3 כוס שמנת מתוקה.
3 כפות מייפל.
קורט מלח.
50 גרם חמאה.
1 כפית תמצית וניל.
100 גרם אגוזי-מלך  קלויים .
אופן הכנת הקרמל.
לשים בסיר על האש את הסוכר המלח והמים ולהביא לידי רתיחה כמה דקות עד אשר הסוכר הופך לקרמל בהיר בצבע ענברי זהירות לא לעבור את הצבע הזה אחרת הקרמל 
יצא מר.
להוסיף בזהירות את השמנת המתוקה ולערבב על האש. להוסיף את החמאה ולערבב עד שהיא נמסה. להוסיף את תמצית הוניל והמייפל ולערבב ולבסוף להוסיף את האגוזים. ולערבב על האש כדקה. ולכבות -ולקרר.
 
אופן הכנת העוגה;
לשים בקערת המיקסר את החלבונים. ולהתחיל להקציף במהירות גבוה כחצי דקה. להוסיף בהדרגה את הסוכר. וסוכר הוניל. ולהקציף עד אשר הקצף יציב. להמשיך להקציף
ולהוסיף את החלמונים. ולהקציף עוד כ-דקה. להוריד מהירות ולהוסיף את השמן לאט.
להפסיק את פעולת המיקסר. ולהוסיף בעטיפה את הקמח ואבקת האפייה. לערבב להומוגניות.
לשפוך את העיסה לתבנית האפייה .
אפיה בתנור שחומם מראש לחום בינוני 160 מעלות לאפות כ-25-35 דקות עד אשר העוגה קפיצית למגע. ולקרר.

בינתיים להקציף את הקרם, לשים את כל החומרים בקערת המקסר ולהקציף עד אשר הקצפת יציבה.
כאשר העוגה התקררה לפרוס אותה לרוחב לחצי.
לשים חלק אחד של העוגה על צלחת ההגשה. 
להרטיב את העוגה עם הסירופ. 
למרוח 3/4 מכמות קרם  הקצפת. וליישר. לכסות בחצי השני של העוגה. להרטיב בסירופ.
למרוח  על העוגה את האגוזים המקורמלים. ולקשט מסביב בזילופים של הקצפת שנשארה. לאחסן במקרר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה