
עוד מעט יום הכיפורים בפתח, ואין כמו לסיים את הצום עם עוגה טעימה. אז שוב במסגרת ניסיונותי נולדה לה עוגת דבש חדשה. עם ממרח תמרים, וזיגוג קפה.מעולה.-העוגה קלת הכנה. ובצבע דבש עמוק ויפה. היא עסיסית ארומטית וטעימה מאוד גם אחרי כמה ימים.
החומרים ל-3 עוגות בתבנית אינגליש קייק.-(המדידה בכוסות חד פעמית מפלסטיק לשתייה קרה).
1.5 כוסות שמן קנולה.
1.1/4 כוסות סוכר.
1.5 כוסות דבש.
1/2 כוס ממרח תמרים.
6 ביצים שלמות.
2 כפיות קינמון.
2 כפיות אבקת קפה נמס.
1 כפית סוכר וניל.
3 כפיות אבקת-אפיה.
3 כפיות אבקת סודה לשתייה.
4.5 כוסות קמח .
2 כוסות תה חזק וחם.
אופן ההכנה;
לשים בקערה-
שמן,סוכר,דבש,ממרח תמרים,ביצים שלמות,אבקת אפיה, אבקת סודה לשתייה,קינמון, ונילין,אבקת נס-קפה.-ולערבב בכף עץ או מטרפה. להוסיף את הקמח. ולערבב.
ולבסוף להוסיף את 2 כוסות התה החם ולערבב להומוגניות.
לשמן את 3 תבניות האינגליש. לחלק את העיסה ל-3 התבניות. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך 160 מעלות, ולאפות כ-35 דקות.
לקרר בחוץ. להכין את זיגוג הקפה. ולזגג מלמעלה בעזרת כף את העוגות. ולפזר קצת אגוזי מלך קצוצים. כאשר הזיגוג יתייבש -לעטוף את העוגות היטב עם ניילון נצמד. להשאיר בחוץ -העוגה טעימה גם כמה ימים אחרי ההכנה.
העיסה- הכל מערבבים בקערה אחת.

נאפים בתנור.

לזיגוג קפה;
3 כוסות אבקת סוכר.
1 כפית אבקת נס-קפה.
1-3 כפיות מים לפי הצורך.
לערבב בקערה קטנה אבקת סוכר, אבקת נס-קפה. ולהוסיף ממש קצת מים לפי הצורך לערבב לעיסה כמו מרקם של דבש או טחינה גולמית.
כ-50 גרם אגוזי מלך קצוצים -לקישוט מעל זיגוג הקפה.
זיגוג הקפה-כמו מרקם של דבש.

מזגגים בעזרת כף ומקשטים מלמעלה באגוזי מלך קצוצים.

הנה העוגה עסיסית ארומטית ומאוד טעימה.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה