רשומות פופולריות

יום ראשון, 28 בספטמבר 2014

עוגת דבש,תמרים עסיסית טעימה וארומטית, עם זיגוג קפה-לסיום הצום או סתם פינוק.


עוד מעט יום הכיפורים בפתח, ואין כמו לסיים את הצום עם עוגה טעימה. אז שוב במסגרת ניסיונותי נולדה לה עוגת דבש חדשה. עם ממרח תמרים, וזיגוג קפה.מעולה.-העוגה קלת הכנה. ובצבע  דבש עמוק ויפה. היא עסיסית  ארומטית וטעימה מאוד גם אחרי כמה ימים.

החומרים ל-3 עוגות בתבנית אינגליש קייק.-(המדידה בכוסות חד פעמית מפלסטיק לשתייה קרה).
1.5 כוסות שמן קנולה.
1.1/4 כוסות סוכר.
1.5 כוסות דבש.
1/2 כוס ממרח תמרים.
6 ביצים שלמות.
2 כפיות קינמון.
2 כפיות אבקת קפה נמס.
1 כפית סוכר וניל.
3 כפיות אבקת-אפיה.
3 כפיות אבקת סודה לשתייה.
4.5 כוסות קמח .
2 כוסות תה חזק וחם.

אופן ההכנה;
לשים בקערה- 
שמן,סוכר,דבש,ממרח תמרים,ביצים שלמות,אבקת אפיה, אבקת סודה לשתייה,קינמון, ונילין,אבקת נס-קפה.-ולערבב בכף עץ או מטרפה. להוסיף את הקמח. ולערבב.
ולבסוף להוסיף את 2 כוסות התה החם ולערבב להומוגניות.
לשמן את 3 תבניות האינגליש. לחלק את העיסה ל-3 התבניות. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך 160 מעלות, ולאפות כ-35 דקות.
לקרר בחוץ. להכין את זיגוג הקפה. ולזגג מלמעלה  בעזרת כף את העוגות. ולפזר קצת אגוזי מלך קצוצים. כאשר הזיגוג יתייבש -לעטוף את העוגות   היטב עם ניילון נצמד. להשאיר בחוץ -העוגה טעימה גם כמה ימים אחרי ההכנה.
 העיסה- הכל מערבבים בקערה אחת.
נאפים בתנור.


לזיגוג קפה;
3 כוסות אבקת סוכר.
1 כפית אבקת נס-קפה.
1-3 כפיות מים לפי הצורך.
לערבב בקערה קטנה אבקת סוכר, אבקת נס-קפה. ולהוסיף ממש קצת מים לפי הצורך לערבב לעיסה כמו מרקם של דבש או טחינה גולמית.
כ-50 גרם אגוזי מלך קצוצים -לקישוט מעל זיגוג הקפה.
זיגוג  הקפה-כמו מרקם של דבש.
מזגגים בעזרת כף ומקשטים מלמעלה באגוזי מלך קצוצים.
הנה העוגה עסיסית ארומטית ומאוד טעימה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה