רשומות פופולריות

יום שני, 22 בספטמבר 2014

עוגת קדאיף מעולה עם קצפת וניל אגוזים וצימוקים.



לכבוד ראש השנה הכנתי את העוגה העשירה הזו.
עוגת קדאיף טעימה עם קצפת וניל. -איטריות קדאיף תבולות בסירופ -פיזרתי עליהם  אגוזים צימוקים ודובדבנים. כדי להעשיר את הטעמים.  ומעל שכבת  מילאתי עם קצפת וניל מחוזקת עם קצת ג'לטין.
העוגה קלת הכנה.

תבנית 26 ס"מ.
300 איטריות קדאיף.
100 גרם חמאה מומסת.
לשים בקערה את איטריות הקדאיף ולהפריד אותם בידיים לשפוך עליהם את החמאה המומסת. ולערבב בעזרת הצבעות, ולהפריד אותם  כדי שלא יהיו עיסה אחת.
לקחת 2 תבניות עגולות 26 ס"מ עם בסיס מתפרק.. או להכין בפעמיים. לרפד את הבסיס עם נייר אפיה . לחלק את האיטריות ל-2 ולשים על נייר האפייה שכבה אחת של איטריות קדאיף. להדק  אותם היטב יוצרים דיסק בקוטר הרינג.. ולאפות כ-20-25 דקות לקבלת גוון זהוב יפה.
כאשר האיטריות יצאו מן התנור למרוח אתם עם סירופ הסוכר. ולקרר.
לאחר האפיה ניתן לפזר על האיטריות חופן אגוזי מלך אפויים קצוצים. קצת צימוקים וקצת דובדובנים מסוכרים.

שופכים חמאה מומסת על האיטריות מערבבים בידיים תוך כדי הפרדת האיטריות שלא ידבקו לעיסה אחת.
מסדרים את האיטריות על 2 בסיסים של תבנית מתפרקת. או ברינג. (מי שיש לו תבנית אחת יאפה פעמיים.)
סירופ הסוכר מוכן.
מברישים סירופ סוכר על 2 הדיסקים של האיטריות.
על בסיס איטריות אחד שמים קצת אגוזים קצוצים צימוקים ודובדבנים.

לסירופ;
3/4 כוס סוכר.
1.5 כוסות מים. (למדוד בכוס חד פעמית לשתיה קרה)
1 כפית תמצית וניל.
לשים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ ולהרתיח כ-5 דקות באש בינונית. לסירופ קצת סמיך.

לקצפת הוניל. לא מסובכת להכנה אך נדרש ערבוב מהיר
1 כפית ג'לטין  7 גרם (חצי שקית).
1/3 כוס מים.
לערבב בכוס  את המים עם הג'לטין. ולחכות כ-5 דקות.
לשים סיר  קטן עם  קצת מים על האש ולהניח את הכוס עם הג'לטין בתוך הסיר.(בן מארי). לערבב עד אשר הג'לטין מומס ואין גושים קטנים.
בנתיים להקציף;

את הג'לטין ערבבתי בכוס פלסטיק אחרי 5 דקות העברתי אותו לספל קפה והמסתי בבן מארי.

3  מיכלי שמנת מתוקה.
3/4 כוס סוכר.
1כפית תמצית וניל.
להקציף את השמנת הסוכר והוניל לקצפת רכה. (כמו מרקם של יוגורט= בעזרת הג'לטין היא תתייצב).

מקציפים קצפת רכה (כמו מרקם  של יוגורט).


עכשיו מגיע הערבוב המהיר   -לקחת כף שמנת מתוקה מוקצפת ולשים בכוס עם הג'לטין  המומס ולערבב במהירות בעזרת כפית. להוסיף עוד כף שמנת מוקצפת לתוך הכוס עם הג'לטין ולערבב במהירות.

ואת כל  תכולת הכוס הכוס עם הג'לטין והקצפת- לשפוך במהירות לתוך הקערה עם הקצפת המוקצפת ולערבב עם מטרפה במהירות להגיע עם הערבוב גם לתחתית הקערה.. כדי שלא יתקבלו גושי ג'לטין.

כאשר העיסה הומוגנית. לשפוך ישר בסיס אחד של  האטריות קדאיף עם האגוזים הצימוקים והדובדובנים. וליישר.

את החלק של איטריות הקדאיף להחליק על העוגה בזהירות כדי לכסות את הקצפת.​מי שרוצה יזלף קצפת מסביב- לעטוף היטב ולהקפיא לכמה שעות. לחתוך ולנסר את האיטריות לפרוסות כשעדיין העוגה קפואה. מפני שהאיטריות יותר קשות מהקרם
​ושהחיתוך הפרוסה  יצא יפה . לאחר מכן ניתן להעביר למקרר.



מי שרוצה אקסטרה קישוט.
יקציף 1 מיכל שמנת מתוקה.
1 כוס חלב.
1 אבקת אינסטנט פודינג וניל.=להקציף הכל ביחד לקצפת יציבה. ובעזרת שק זילוף לזלף כוכבים. לקשט עם דובדובנים ואגוזים קצוצים.






יום ראשון, 21 בספטמבר 2014

עוגת עקיצת דבורה מעולה עם קצפת וניל ואגוזים מקורמלים.


עוגת עקיצת דבורה עם קצפת וניל ואגוזים מקורמלים- הגרסה שלי לעוגה קלת הכנה ומאוד טעימה.

החומרים לתבנית 26 ס"מ.
6 ביצים מופרדות.
180 גרם  סוכר.
2 שקיות סוכר וניל.
180 גרם קמח מנופה.
1/2 כפית אבקת אפיה.
1/3 כוס שמן קנולה.

לקרם וניל;
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה.
1 כוס חלב.
6 כפיות סוכר.
1 שקית אינסטנט פודינג וניל רצוי צרפתי.

סירופ-להרטבת העוגה;
1.5  כוס מים .
3/4  כוס סוכר.
2 כפות ברנדי.
לערבב הכל ביחד עד אשר הסוכר נמס.

לציפוי אגוזים מקורמלים;
3/4 כוס סוכר (למדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה).
1/4 כוס מים.
1/3 כוס שמנת מתוקה.
3 כפות מייפל.
קורט מלח.
50 גרם חמאה.
1 כפית תמצית וניל.
100 גרם אגוזי-מלך  קלויים .
אופן הכנת הקרמל.
לשים בסיר על האש את הסוכר המלח והמים ולהביא לידי רתיחה כמה דקות עד אשר הסוכר הופך לקרמל בהיר בצבע ענברי זהירות לא לעבור את הצבע הזה אחרת הקרמל 
יצא מר.
להוסיף בזהירות את השמנת המתוקה ולערבב על האש. להוסיף את החמאה ולערבב עד שהיא נמסה. להוסיף את תמצית הוניל והמייפל ולערבב ולבסוף להוסיף את האגוזים. ולערבב על האש כדקה. ולכבות -ולקרר.
 
אופן הכנת העוגה;
לשים בקערת המיקסר את החלבונים. ולהתחיל להקציף במהירות גבוה כחצי דקה. להוסיף בהדרגה את הסוכר. וסוכר הוניל. ולהקציף עד אשר הקצף יציב. להמשיך להקציף
ולהוסיף את החלמונים. ולהקציף עוד כ-דקה. להוריד מהירות ולהוסיף את השמן לאט.
להפסיק את פעולת המיקסר. ולהוסיף בעטיפה את הקמח ואבקת האפייה. לערבב להומוגניות.
לשפוך את העיסה לתבנית האפייה .
אפיה בתנור שחומם מראש לחום בינוני 160 מעלות לאפות כ-25-35 דקות עד אשר העוגה קפיצית למגע. ולקרר.

בינתיים להקציף את הקרם, לשים את כל החומרים בקערת המקסר ולהקציף עד אשר הקצפת יציבה.
כאשר העוגה התקררה לפרוס אותה לרוחב לחצי.
לשים חלק אחד של העוגה על צלחת ההגשה. 
להרטיב את העוגה עם הסירופ. 
למרוח 3/4 מכמות קרם  הקצפת. וליישר. לכסות בחצי השני של העוגה. להרטיב בסירופ.
למרוח  על העוגה את האגוזים המקורמלים. ולקשט מסביב בזילופים של הקצפת שנשארה. לאחסן במקרר.

מאפה קובה בורגול עם עוף ובצל קל הכנה וטעים מאוד.

זהו מאפה קובה עם בצק בורגול .במילוי בצל ובשר  המתכון מאוד טעים וקל להכנה
המתכון חוסך זמן הכנה וגם את קלוריות הטיגון. אז לכל אוהבי הקובה הנמנעים מטיגון
זוהי אופציה - מאוד טעימה. - להגיש עם סלט ירקות עשיר.

החומרים לתבנית 30X20ס"מ.
ראשית לשים את 3 כוסות הבורגול בקערה. לכסות אותו במים ולהשרות כך במשך 20 דקות- ולסנן.

למלית הבשר;
להשחים קלות 2 בצלים קצוצים דק
להוסיף למחבת 500 גרם בשר הודו טחון 
(אפשר בקר. או כבש או עוף -לבחירתכם)
להמשיך לערבב כדקה שתיים עד אשר הבשר מלבין קצת .לכבות את הגז
ולהוסיף;
רבע כפית מלח. פלפל לפי הטעם. 
חצי כפית בהרט
רבע כפית קינמון.ולערבב.
החומרים לבצק הבורגול;
3 כוסות בורגול דק. (לאחר שהשרנו אותו בקערה עם מים למשך כ-20 דקות וסיננו).
3/4 כוס קמח לבן.
4 כפות שמן זית
מים לפי הצורך (בערך 2.5 כוסות או יותר.)-ליצירת בצק רך.(לא ניתן לרידוד)
מלח ופלפל לפי הטעם.
לערבב את כל חומרי הבצק לבצק מאוד רך.
לשמן את התבנית. ולשטח בתוכה בעזרת כף חצי מכמות הבצק.לפזר מעל את מלית הבשר 
ובעזרת כף או כפות ידיים רטובות לכסות את המלית בחצי השני של הבצק.
לזלף מלמעלה במעט שמן זית לסמן את הבצק לריבועים (כגודל המנה שתרצו להגיש)
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 160 מעלות בערך 40-50 מעלות.

עוגת דבש נוסטלגית עסיסית טעימה וקלת הכנה.

עוגת דבש עסיסית טעימה וקלת הכנה.


שלום לכם. שמי ליהי, אני נרגשת לפתוח את הבלוג החדש שלי -lulu sweet kitchen  אני שפית קונדיטורית  מזה כ-25 שנים. ואני רוצה לשתף אתכם בכל רזי המקצוע.
המתכונים יהיו קלים בינוניים. מהירים ומקצועיים. וילוו בהסברים מפורטים כדי שתוכלו להצליח ולהכין.
מקווה שתוכלו ליהנות מהבלוג ולהכין מאכלים ומאפים נהדרים.

ראש השנה בפתח קבלו מתכון לעוגת דבש עסיסית טעימה וקלת הכנה;





ראש השנה כמעט בפתח, איזה כייף לתכנן את תפריט החג ולארח את המשפחה עם שלל בישולים וקינוחים.
כמובן אין  חג ללא עוגת הדבש המסורתית. הטעימה והעסיסית. הכנתי אותה בתבניות אישיות  וזה מקסים להגיש לכל אורח עוגה אישי. אפילו ניתן לעטוף בנייר צלופן
ולכתוב פתקית-שנה טובה.   או לאפות בשתי תבניות אינגליש קייקס. ולפזר לפני האפייה קצת אגוזי מלך קצוצים.
העוגה מאוד קלת הכנה -את הכל מערבבים בקערה אחת עם מטרפה.

החומרים ל-14 יחידות אישיות. או 2 תבניות אינגליש קייק.
המידות בכוס חד פעמית פלסטיק לשתייה קרה. שנמצאת כמעט בכל בית

1 כוס סוכר    = 170 גרם.
1 כוס דבש   =250 גרם.
1 כוס שמן    =170 גרם.
3 ביצים.
1 כפית תמצית וניל.
1 כפית אבקת נס-קפה.
1 כפית קקאו.
1/4 כפית מלח.
1 כפית קינמון.
1 כפית אבקת אפיה     = 3 גרם.
1 כפית סודה לשתייה   =3 גרם.
1 כוס קמח לבן            =140 גרם.
1 כוס תה חזק חם.
אופן ההכנה;
לשים בקערה סוכר,שמן,וניל,ביצים, דבש, מלח, אבקת אפיה, סודה לשתייה, קינמון, קקאו, נס-קפה.
ולערבב בעזרת מטרפה. להוסיף את הקמח ולערבב היטב. ולבסוף להוסיף את התה החם. ולערבב היטב. 
לרסס את תבניות הסיליקון עם קצת שמן. לשפוך לתבניות אישיות למלא כ-3/4 מגובה התבנית. 
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170 מעלות ולאפות כ-25-30 דקות לערך לא לייבש.
או לאפות כ- 35 דקות בשתי תבניות אינגליש לפזר לפני האפייה קצת אגוזי מלך קצוצים.
מי שרוצה קצת עיטור לבן מלמעלה. לוקחים קצת אבקת סוכר ומוסיפים טיפת מים עד שמתקבלת עיסה במרקם של טחינה גולמית. בעזרת מזלג או כפית מזלפים פסים על העוגות. או מפזרים אבקת סוכר.
בקערה שמים את הביצים,סוכר,שמן, דבש,מלח,אבקת אפיה,אבקת סודה לשתייה,מלח,ונילין, קי
נמון, נס-קפה,קקאו,מערבבים במטרפה מוסיפים קמח.
מוסיפים את הקמח.
לבסוף מוסיפים את התה החם. ומערבבים.
מוזגיפם לתבניות סיליקון שרוססו קצת בשמן, ממלאים 3/4 תבנית. ואופים.
הנה העוגות לאחר האפיה יפות טעימות ומרשימות.




יום שבת, 20 בספטמבר 2014

עוגת גבינה פירורים מנצחת.

 
עוגת גבינה פירורים מנצחת -העוגה עשויה מבסיס בצק פריך עם חמאה. עליה יש שכבת גבינה  מוסית עשירה ומאוד טעימה. מעל מצפים בפירורים של בצק חמאה.
יש בעוגה גם גלטין אך אין לכם מה לדאוג ההכנה פשוטה.

העוגה מאוד טעימה והיא משתבחת יותר אחרי יום יומיים וגם יותר.-העוגה לא מסובכת להכנה.
החומרים לתבנית  בקוטר-26 ס"מ.
200 גרם חמאה  חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר.
3/4 כוס סוכר.
1 שקית סוכר ונילין.
1/4 כפית מלח.
חצי קליפת לימון קטן מוגורד.
1 ביצה שלמה.
  קמח. (300 גרם)  = 3 כוסות  פלסטיק חד פעמיות לשתיה קרה.
1 כפית אבקת אפיה.
אופן ההכנה;-​לשים בקערה-חמאה. סוכר. סוכר ונילין. ביצה ומלח. וקליפת לימון   ולערבב בכף עץ עד שאין גושים. להוסיף את הקמח ואבקת האפיה
לערבב עד שנוצרים פירורים . לא ללוש יותר מידי. (אפשר גם להכין במגימקס).
לשמן היטב  בחמאה את תחתית התבנית ולשטח  ולהדק לתבנית.3/4 מכמות הפירורים בעובי אחיד.אם אופים ברינג ללא תחתית שמים מתחת נייר אפייה ואין צורך לשמן.
את שאר הבצק לאפות על נייר אפיה- (ממנו אנחנו ניצור את הפירורים שעל העוגה).
לאפות בתנור שחומם מראש ל160 מעלות בין 10-15 דקות או עד שהבצק מקבל צבע זהוב יפה. -ולקרר.

החומרים למילוי מוס הגבינה ;

1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת.
2 גביעי גבינה בטמפרטורת החדר.
1 גביע שמנת חמוצה בטמפרטורת החדר.
1 כוס סוכר.
1 כפית תמצית וניל.
----------------------------------------------------
7 גרם אבקת גלטין (חצי שקית).
1/3 כוס מים.
--------------------------------------------------
בקערה קטנה. לערבב גלטין עם המים. להשאיר כ-5 דקות.עד אשר הגלטין מתנפח. (לא לשכוח קערה שמותרת לשמוש במקרוגל).
לשים במקרוגל להמסה  להזהר לא לחרוך את הגלטין ניתן לשים את הקערה בתוך סיר עם מים חמים עד אשר הגלטין נמס.

​לשים בקערה גדולה -. 2 גביעי גבינה לבנה.   1 גביע שמנת חמוצה.   את הסוכר. והוניל.   -ולערבב. 

לתוך  קערת הגלטין המומס לשים בערך- כוס מעיסת הגבינה ולערבב במהירות עם מקצפה. לעיסה הומוגנית .
עכשיו את קערת הגלטין  שעורבב עם כוס עיסת הגבינה. לשפוך לתוך הקערה הגדולה (   הקערה עם הגבינה השמנת החמוצה והסוכר והוניל.).
ולערבב עם מטרפה במהירות להומוגניות.  עכשיו להוסיף את השמנת המתוקה המוקצפת ולערבב עם מרית בעטיפה. 
לשפוך את העיסה על הבצק האפוי ליישר. ולפזר באופן אחיד את פירורי הבצק האפוי. לעטוף בניילון נצמד ואאחסן בקירור לפחות ליום אחד.
ניתן גם להקפיא. העוגה משתבחת במקרר אפילו לאחר יומיים שלושה.


Lulu sweet kitchen: רולדת בצק ספיד עם תמרים דבש אגוזים וצימוקים טעימה ...

מטבח מתוק לולו: רולדת בצק ספיד עם תמרי דבש אגוזים וצימוקים טעימים ...: ז עוד מאפה מבצק הספיד מהיר על בסיס שמן. הפעם מלאתי אותו עם ממרח תמרי דבש אגוזים וצימוקים. גלגלתי לרולדה -אפיתי ובקלות מתקבל עוגיות ...

שוקי עוף קריספים עם פפריקה דבש תפוחי אדמה ובצל- מאוד מאפה מעולה.



לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים.
אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי האדמה  והעוף הקריספים נזללו ולא נשאר כלום בתבנית.
העוף מעניק  לתפוחי האדמה. עוד טעם נהדר. (ניתן להכין גם עם כרעיים).
החומרים;
15 שוקי עוף.

למרינדה~-
2 כפות דבש,
2 כפות שמן קנולה,
1 כף פפריקה מתוקה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
(מי שרוצה יוסיף 1 שן שום מעוכה).
לערבב שמן, דבש, פפריקה, מלח פלפל. לשים את שוקי העוף ולערבב אותם במרינדה.
(ניתן להכין מראש את השוקיים מושרים במרינדה כמה שעות לפני האפיה).
שוקיים עם דבש פפריקה שמן. מלח פלפל מערבבים.
השוקיים לאחר הערבוב עם הדבש והפפריקה.

6 תפוחי אדמה גדולים קלופים , לחתוך לחצי ולפרוסות של כ-1/2 ס"מ לערך.
2 בצלים גדולים פרוסים.
1 כפית פפריקה.
2 כפות שמן קנולה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
לערבב את תפוחי האדמה עם הבצל, השמן, הפפריקה, מלח ופלפל. ולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
להניח מעל את שוקי העוף, ואת המרינדה של הדבש שנותרה בהשרייה לפזר מעל העוף ותפוחי האדמה.
לאפות  בחום גבוה. כאשר צד אחד של השוקיים מקבל צבע נהדר להפוך אותו לצד שני. ולהשחים. לבדוק את השוקיים עם מזלג שהן רכות. לא לייבש אותם.
כ-30 דקות לערך אפיית השוקיים. להוציא את השוקיים מן התנור ולהמשיך להשחים את תפוחי האדמה. 
זהו להתחיל לזלול.
תפוחי אדמה ובצל עם שמן ופפריקה. -עליהם מניחים את השוקיים המתובלים.
הנה מסדרים יפה מעל התפוחי האדמה את השוקיים בדבש. ואת שארית המרינדה משוקיים לפזר מעל העוף ותפוחי האדמה ולאפות לפי ההסבר במתכון.
לאחר האפיה מנה משגעת קריספית עם צבע זהוב נהדר.